Big Bad Wolf Pigs of Steel

Big Bad Wolf Pigs of Steel

10 vuotta sitten julkaistu alkuperäinen Big Bad Wolf on saanut jatkoa. Millainen kolikkopeli on uusi Pigs of Steel? Tämä arvostelu ottaa sitä tarkemmin selvää!

Kolmen pienen porsaan ja ison pahan suden eeppinen saaga saa jatkoa uudessa ja viihdyttävässä jatko-osassa. Quickspin on tuonut tutut ja rakastetut hahmot jälleen slottien ystävien eteen estradille suurempana ja jännittävämpänä kuin koskaan!

Kuinka Big Bad Wolf Pigs of Steel toimii?

Pelaajat ovat nähneet possujen ja sepe suden välisen väännön niin Megaways-pelin kuin tavallisen nettislotin kautta. Tällä kertaa pelin mekaniikassa palataan juurille, sillä seikkailu on toteutettu alkuperäisessä 3x5 koossa eli pelissä on viisi pyörivää rullaa kolmessa tasossa.

Kelat eivät oikeastaan pyörimällä pyöri Big Bad Wolf Pigs of Steelissä, vaan käytössä on vesiputoustekniikka, jossa symbolit putoavat taululle ”taivaalta”. Tähän kuluu myös osana se, että valmiit voittoyhdistelmät karisevat pois taululta ja tilalle putoaa uusia symboleita mahdollistaen uudet voittoyhdistelmät.

Slotin teema ja grafiikka on tuttua ison pahan suden ja kolmen pienen possun välistä titaanien taistoa. Mukana ovat tietenkin päähahmot eli kolme possua sekä taloa nurin puhaltava susi. Uutuutena mukaan ovat tulleet rautaelementit, jotka kuuluvat olennaisena osana pelin erikoisominaisuuksiin, joista puhutaan seuraavaksi tarkempana.

Rautapossut heittäytyvät villiksi!

Peruspelin ensimmäinen erikoistehoste ovat WILD-kuviot, joiksi porsaat muuttuvat automaattisesti kahden peräkkäisen putoavan voittoyhdistelmän jälkeen. Ensin on vuorossa punainen possu, neljän voiton jälkeen vihreä porsas ja lopulta 6 peräkkäisen kombinaation saattelemana myös viimeinen eli sininen possu.

Homma voi kuitenkin eskaloitua vieläkin pidemmälle. Mikäli voittoja ilmaantuu lisää, possujen wildit voivat vahvistua ja saada lopulta rautakuoren. Ensimmäisten kolmen taululta tippuneen porsassymbolin jälkeen jäljelle jääneet saavat ensimmäisen suojakuoren ja 6 symbolin jälkeen päälle lisätään vielä kaksinkertainen rautakerros takaamaan voittoputken jatkumisen.

Pigs of Steel ilmaiskierrokset

Kolmen kerroksen bonuspeli

Tuttuun tapaan Big Bad Wolf Pigs of Steel ei petä bonuspelin osalta. Tällä kertaa peräti kolmitasoinen bonuspeli laukeaa, kun vähintään kolme Wolf Bonus -symbolia laskeutuu taululle. Iso paha susi alkaa puhkua taloa nurin, joten possut vetäytyvät tukevampaan suojataloon ja 10 ilmaiskierroksen erikoispeli alkaa. Pelissä on myös bonusosto mahdollisuus 60x panoksella, mikäli odottaminen ei nappaa.

Normaalilla tasolla pelissä on mukana myös voittokerroin, joka alkaa x1-tasosta ja voi nousta aina x3:een. Keräämällä Moon Scatter -kuvioita pelaaja voi saada aina kaksi ilmaiskierrosta lisää sekä tuplata voittokertoimensa bonuspelin aikana.

Super bonuspeli laukeaa neljän suden avulla. Tällöin lisäetuna pelaaja saa pysyvän rautakuoren possuilleen, sillä Pigs of Steel -mittari pysyy täytenä bonuspelin loppuun asti automaattisesti. Viidellä Bonus-ikonilla aukeaa puolestaan Ultra Bonus Game, jossa kaiken edellisen lisäksi Piggy Wild -mittari ei nollaudu koskaan.

Pelin tekniset tiedot ja palautusprosentti

Tämä peli on palautusprosentiltaan hyvin keskitasoinen, sillä RTP on viilattu 96,14% suuruiseksi. Mutta volatiliteetti on asteikolla 1-5 peräti täysi 5. Tämä tarkoittaa sitä, että voittoja ilmaantuu harvemmin, mutta ne ovat paljon tavallista suurempia.

Pelin laskennallinen päävoitto on 18 000 kertaa pelaajan panos. Minimipanos on säädetty 0,2€ suuruiseksi ja maksimissaan voi lyödä likoon 100 euroa per spinni. Tämä tarkoittaa siis suurimmaksi mahdollisimmaksi päävoitoksi uskomatonta 1,8 miljoonan euron summaa!

Big Bad Wolf Pigs of Steel lopullinen arvio

Viihdyttävyydeltään tämä slotti on todellista kultaa. Big Bad Wolfs on ollut yksi kaikkien aikojen suosituin kolikkopeli ja Quickspinin ehdoton ykköshitti. Uusi moderni versio hienoilla erikoistehosteilla on kaiken kaikkiaan suuri nautinto pelata. Aika kuluu tämän pelin parissa kuin siivillä.

Ainoa mistä ehkä emme tykänneet oli pelin karmaisevan suuri volatiliteetti. Välillä tuntui, että tyhjiä kierroksia saattoi siunaantua jopa reilusti toista kymmentä peräkkäin. Toisaalta taas bonuspeliin päästessä ja erikoisominaisuuksien aktivoituessa voitot kasvavat todella suuriksi. Eli kannattaa valmistautua pelaamaan pitkällä pinnalla. Mutta kokonaisuudessaan elämys on erittäin palkitseva.