Big Bass Hold & Spinner Megaways

Big Bass Hold & Spinner Megaways

Jos joku olisi sanonut meille, että vuonna 2023 kovin trendi slottien saralla olisivat olleet kalapelit, emme välttämättä olisi uskoneet tätä. Kuitenkin tilanne on tämä - ja genren ylivoimaisessa etulinjassa marssii ehdottomasti Pragmatic Play. Nyt on jälleen aika ottaa testiin fiman tuorein kalastuspeli: Big Bass Hold & Spinner Megaways.

Pragmatic Playn Big Bass -sarja on erittäin suosittu ja siihen kuuluvat muun muassa Big Bass Bonanza, Big Bass - Keeping it Reel sekä Big Bass Splash. Kyseessä on pelinvalmistajan tunnetuin sarja ja peleistä on tehty tietenkin myös Megaways- että Hold & Spin -versiot. Nyt on kuitenkin aika esillä pelistudion kunnianhimoisin viritelmä, josta löytyvät molemmat ominaisuudet.

Big Bass Hold & Spinner Megaways äärimmäisen monipuolinen kolikkopeli, jossa yhdistyvät kalapelien rento tunnelma ja megaways-moottorin ja lukuisten erikoistoimintojen tuoma jännitys. Lähdetään siis tutustumaan peliin hieman tarkemmin.

Miten Big Bass Hold & Spinner Megaways toimii?

Koska kyseessä on Megaways-peli, muuttuu pelitaulukko jatkuvalla sykkeellä. Kelat laajentuvat tai pienentyvät jokaisella kierroksella - ja noin ollen myös voittolinjojen määrä vaihtelee. Pystysuoria keloja on aina kuusi kappaletta ja perustaulukon päällä on vielä kolme kelaa (ylimmällä rivillä on aina vain WILD-symboleita tai tyhjiä paikkoja). Symbolien määrät per kela voivat olla kaikkea 2-6 välillä.

Jokaisen voittavan kombinaation jälkeen voittavat symbolit poistetaan keloilta ja niiden tilalle ilmestyvät uudet symbolit. Tämä jatkuu niin pitkään kun voittavia yhdistelmiä ilmestyy. Keloilla on lukuisia erikoissymboleita, joilla on kaikilla oma merkityksensä:

Fish Money -symboli on kala, jonka alla on tietty rahasumma (2x-5000x panokseen suhteutettuna). Nämä summat on mahdollista kerätä ilmaiskierrosten aikana, kun taas peruspelissä ne räjähtävät pois uudelleenpyöräytysten aikana.

Mysteerisymboli on öljylamppu. Kun se osuu keloille peruspelissä, se muuttuu miksi tahansa muuksi symboliksi.

Scatter-symboli, joka on tässä tilanteessa merestä hyppäävä kala, aktivoi ilmaiskierrokset. Kerromme lisää bonuspeleistä hieman alempana.

Kalamies-symboli on kirjaimellisesti mies, joka pitää sylissään kalaa. Kun tämä symboli ilmestyy ilmaiskierrosten aikana, kerää se kaikki Fish Money -symboleissa olevat rahasummat palkintopottiin.

Coin Money -symboli on kultainen kolikko, joka voi ottaa minkä tahansa arvon 1x-30x -välillä. Kolme symbolia käynnistää Hold & Spin bonuksen.

Big Bass Hold & Spinner Megaways bonuspeli

Kaksi eri bonusosto-mahdollisuutta

Big Bass Hold & Spinner Megaways -pelissä on peräti kaksi eri bonuspeliä. Entistä jännittävämmäksi tilanteen tekee se, että pelaaja voi käyttää bonusosto-toimintoa ja ostaa tiensä suoraan kumpaankin bonuspeliin.

  • Ilmaiskierrosten hinta on 100-kertainen panokseen suhteutettuna
  • Hold & Spin Bonus taas vaatii 120-kertaisen summan panokseen suhteutettuna.

Mutta millaisista bonuspeleistä oikein on kyse? Ilmaiskierrokset aktivoituvat, kun keloille ilmestyy vähintään 3 Scatter-symbolia. Kierrosten määrä kasvaa suhteessa scattereiden määrään:

  • 3 scatter-symbolia: 10 ilmaiskierrosta
  • 4 scatter-symbolia: 15 spinniä
  • 5 scatter-symbolia: 20 ilmaiskiekkaa
  • 6 scatter-symbolia: 25 pyöräytystä

Ilmaiskierrosten aikana keloille voi ilmestyä aikaisemmin mainitsemamme kalamies, joka kerää kaikki Fish Money -symboleissa olevat palkinnot. Aika joka neljäs kalamies aktivoi toiminnon uudestaan ja palkitsee pelaajat 10 lisäkierroksella - ja kasvattaa myös kalojen voittokertoimia.

Hold & Spin bonuspeli taas vaatii vähintään kolme Coin Money -symbolia. Bonuspelin aikana keloilla ei ole mitään muita symboleita kun Coin Money, arvokkaampi Diamond Money sekä tyhjiä paikkoja. Ne symbolit, jotka aktivoivat bonuspelin, jäävät keloille koko kierroksen ajaksi. Kierros kestää kolmen pyöräytyksen verran - mutta jokainen uusi voittava symboli resetoi kierrokset. Eli käytännössä peli voi kestää lähes loputtomiin. Kierroksen aikana 20-kertaiset voitot on aina taattu.

Pelin tekniset tiedot ja palautusprosentti

Pelin minimipanos on asetettu 0,20€ ja maksimipanos puolestaan on 250€. Voittolinjoille ei ole kiinteää lukua, sillä määrä vaihtelee koko ajan. Se voi kuitenkin maksimissaan olla jopa 147,456 kappaletta. Big Bass Hold & Spinner Megawaysin maksimivoitto on asetettu 20 000-kertaiseksi panokseen suhteutettuna (5 000 000€).

Big Bass Hold & Spinner Megaways on korkean volatiliteetin peli (5/5). Pelaajilla on siis mahdollisuus lunastaa todella kovia voittoja, mutta varsinkaan peruspelissä niitä ei jaeta kovin useasti.

Slotin palautusprosentti on erittäin hyvä: 96,7%. Se on huomattavasti keskiarvoa parempi ja siitä Big Bass Hold & Spinner Megaways saa kiitosta.

Lukuisten erikoissymboleiden lisäksi keloilta löytyy myös alhaisemman tason symbolit (A, K, Q, J ja 10) sekä erilaiset kalat, kalastuspakki, sudenkorento, vapa sekä viehe. Kaikista arvokkain näistä on juurikin viehe: kuusi samaa symbolia maksaa voitot 10-kertaisesti takaisin.

Big Bass Hold & Spinner Megaways lopullinen arvio

On sanomattakin selvää, että Big Bass Hold & Spinner Megaways on täyden kympin kolikkopeli. Se on äärimmäisen viihdyttävä sekä grafiikoiltaan että pelitoiminnoiltaan. Slotissa tapahtuu niin paljon että heikompaa ihan hirvittää, mutta se ei silti mene liian monimutkaiseksi.

Kaksi erilaista bonuspeliä, megaways-moottori, bonusosto-mahdollisuus, korkea varianssi, hyvä palautusprosentti - mikseivät kaikki slotit voi olla näin innovatiivisia?

Muiden pelivalimistajien täytyy todellakin alkaa kirimään, jos ne aikovat taistella Pragmatic Playn kalapelien kanssa.