Dead or Alive: Saloon

Dead or Alive: Saloon

Dead or Alive: Saloon on Evolution Gamingin uusi livepeli, joka vie pelaajat mukanaan aina villiin länteen saakka. Kyseessä on klassinen ”arvaa kortti” -peli, mutta mukana on lukuisia erikoisyllätyksiä! Lue pelin arvostelu alta.

Evolution Gaming on game show-pelien todellinen mestari ja Dead Or Alive: Saloon on jälleen todiste tästä. Livepeliin on ehdottomasti otettu inspiraatiota samaan konserniin kuuluvan NetEntin Dead or Alive -kolikkopelistä, joka on yksi valmistajan suosituimmista sloteista. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun tätä taktiikkaa on hyödynnetty, sillä esimerkiksi Gonzo’s Treasure Hunt perustuu myös kolikkopeliin.

Lähdetään siis seuraavaksi katsomaan, pärjääkö Dead or Alive: Saloon alkuperäiselle versiolle - vai onnistuuko se jopa nousemaan klassikopelin ohi?

Miten Dead Or Alive: Saloon toimii?

Dead or Alive: Saloon on perusperiaatteeltaan varsin yksinkertainen peli: pelaajien tulee vain arvata, minkä kortin jakaja vetää pakasta. Peliä pelataan kahdella pakalla, joista toinen on perinteinen 52:n kortin pakka ja toinen puolestaan erikoispakka, jossa on myös 52 korttia.

Pelaajat voivat asettaa panoksen, joko:

  • Yhdelle tietylle kortille
  • Tietylle maalle (hertta, pata, risti, ruutu)
  • Tietylle numerolle (1-13)
  • Kaikille korteille

Kun panoksen on asetettu, jakaja aloittaa korttien nostamisen. Korttien joukossa voi olla joko normaali kortti, bonuskortti, joka voi sisältää muun muassa voittokertoimen tai bounty-kortti, joka käynnistää jännittävän bonuspelin. Kyseisen bonuspelin aikana pääset ampumaan yhteen kolmesta kohteesta ja paljastamaan takaa löytyvän palkinnon.

Kierros päättyy, kun normaali kortti nostetaan. Kaikki sitä ennen nostetut voittokertoimia sisältävät kortit lasketaan mukaan lopulliseen voittosummaan.

Pelin tekniset tiedot ja palautusprosentti

Dead or Alive: Saloon bonuspeli

Dead or Alive: Saloon sisältää seuraavat kortit: 52 tavallista korttia sekä 52 bonuskorttia, joissa on 20x (20 kappaletta), 30x (19), 50x (3) ja 100x (1)- voittokertoimet sekä kolme tuplaus-korttia ja kuusi Bounty-korttia.

Pelin palautusprosentti on 97.02%, mikä on varsin kunnoitettava lukema livepöydälle. Jos pelaat vain yhdellä kortilla, on voitonmahdollisuus 52:1 eli hieman alhaisempi kuin esimerkiksi ruletissa. Kuitenkin mukaan otettavat multiplier-kortit sekä bounty-kortit tuovat mukaan lisäpotkua.

Pelin minimipanos on 1€ ja maksimipanos puolestaan 1000€. Maksimivoitto on 2000x panoksen suhteutettuna tai 500 000€.

Dead or Alive: Saloon loppulinen arvio

Dead or Alive: Saloon pelin toteutus on erittäin onnistunut. Itse pelistudio näyttää hyvältä ja teemaan on todellakin heittäydytty: kaikki livejakajien asuista, taustasta ja jopa pelikorteista alkaen huutaa villiä länttä. Tällainen omistautuminen on aina sekä ammattilaisten että pelaajien mieleen, joten tästä annamme pisteet livepelille.

Dead or Alive: Saloon sopii loistavasti sekä aloitteleville pelaajille että kokeneille konkareille. Peli on todella yksinkertainen, sillä pelaajien tarvitsee vain arvata kortteja. Et siis tarvitse juurikaan taktiikkaa tai kokemusta livepöydästä nauttimiseen. Kuitenkin bonuspakka pitää taas huolen siitä, että peli ei käy tylsäksi!

Erityisen paljon kiitosta Dead or Alive: Saloon saa hauskasta bonuspelistä, jonka aikana pääset ampumaan itsellesi lisäpalkintoja.

Kritiikkinä voidaan sanoa se, että jos pelaat vain yhdellä kortilla, voit joutua odottelemaan voittoja hyvin pitkän aikaa. Ja vaikka pakasta nostettaisiin millaisia bonuskortteja, eivät nämä boostit häviävän kierroksen aikana koskea sinua.

Dead or Alive: Saloon on pelattavissa kaikilla livekasinoilla, joista löytyvät Evolution Gamingin pelit.